Середа, 26 червня 2024 09:53

Іспанська компанія хоче виготовити 50 БМП для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, General Dynamics European Land Systems виступив із пропозицією до уряду Іспанії виготовити до 50 БМП ASCOD протягом року для України.

Іспанський виробник бронетехніки Santa Bárbara Sistemas, що входить до складу європейського підрозділу General Dynamics, повідомив уряд Іспанії про можливість виготовлення до 50 бойових машин піхоти ASCOD на рік на своєму заводі в Трубії.

Це повідомлення стало результатом березневої зустрічі президента країни з представниками національного оборонно-промислового комплексу та нещодавно підписаної оборонної угоди з Україною, в межах якої Іспанія гарантувала підтримку розміром 1 млрд доларів.

Утім, у виданні El Comercio повідомляється, що пропозиція досі не отримала відповіді у міністерстві оборони Іспанії.

Говорячи про бойову машину піхоти, варто зауважити, що мова йде про її друге покоління, відоме під назвою ASCOD 2 або ASCOD Phase 2.

Цю БМП вже не вперше згадують в українському контексті. У вересні торік GDELS, холдингова компанія Czechoslovak Group та «Українська бронетехніка» розглядали можливість її ліцензійного виробництва на території країни.

Фахівці «Української бронетехніки» спільно з військовослужбовцями ЗСУ, представники ДНДІ випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки і холдингу Czechoslovak Group відвідали виробничі потужності General Dynamics European Land Systems у м. Трубії, де ознайомилися з виробництвом.

Українські військовослужбовці випробували БМП з метою порівняння можливостей ASCOD з існуючою на озброєнні ЗСУ бронетехнікою.

У своїй статті Infodefensa зазначають, що ASCOD наразі є завершеним продуктом, виробництво якого вже відпрацьовано на потужностях у Трубії. Santa Bárbara Sistema свого часу виготовила сотню таких машин у межах програми Ajax для Великої Британії.

Підприємство виконує повний цикл виготовлення машин, починаючи з різки листового металу до складання готової машини та інтеграції різних систем озброєння.

Утім, в Україні на іспанську бойову машину чекає серйозна конкуренція, адже на роль майбутньої БМП для Збройних сил також розглядають шведські CV90, що вже активно воюють на полі бою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також німецькі перспективні KF41 Lynx, завод для яких Rheinmetall розбудовує в Україні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: