Середа, 29 травня 2024 09:39

Україна показала західним партнерам вітчизняну техніку для медичної евакуації

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні для західних партнерів провели демонстраційні випробування техніки з медичної евакуації.

На заході продемонстрували роботизовані платформи, які здатні вивозити поранених з-під обстрілів.

«Мета – показати, що українські виробники можуть виготовляти техніку для медичної евакуації, та попросити донести цю інформацію до урядів своїх країн разом з пропозицією придбати таку техніку для українських сил оборони», – розповіли організатори заходу.

Зокрема, продемонстрували наземні дрони Rys PRO, Mule та TerMIT. Логістичні платформи здатні займатися евакуацією поранених у той час, коли оператор знаходиться на безпечній відстані.

На виставці показали декілька типів безпілотників VEPR. KNLR-B VEPR призначений для доставлення вантажів на позиції. Своєю чергою до версії KNLR-E VEPR кріпиться візок, який здатен перевозити поранених.

Іноземним партнерам також показали медичні позашляховики українського виробництва.

На виставці можна було побачити медичну евакуаційну машину на базі бронемашини «Козак». Цю машину у санітарній версії представила українська компанія «Практика» у 2023 році.

Оригінальна бронемашина та його медична версія побудовані на доопрацьованому шасі американського позашляховика Ford F550 з колісною формулою 4×4.

Серед санітарних машин також показали «Богдан-2251» на шасі Great Wall Wingle 5.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перші десять автівок передано до ЗСУ у квітні 2017 року. Впродовж 2017-2019 років компанія «Богдан Моторс» випустила понад дві сотні санітарних автомобілів «Богдан-2251».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: