Четвер, 16 травня 2024 11:26

В Україні виготовлятимуть західне ППО

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

Про це повідомив керівник компанії Армін Паппергер під час загальних зборів компанії Rheinmetall.

Коли саме розпочнуть будівництво нового підприємства, не повідомляють. Але, як зазначено у повідомлені, це може статися через 1—2 роки.

Крім того, будь-яке виробництво на цьому підприємстві розпочнуть не одразу, оскільки для цього потрібно буде налагодити ланцюжок постачання.

Також підприємство буде ремонтною базою для зенітних систем, які Німеччина передала Україні, а саме: IRIS-T SL, Skynex 30 та Gepard.

За останній рік компанія Rheinmetall не раз повідомляла про плани будівництва на території України своїх дочірніх підприємств.

Одним із таких має стати бронетанкове підприємство, де, за планами німецької компанії,  локалізують виробництво бронемашин Fuchs та Lynx.

Генеральний директор концерну пояснив, що виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024 року, а виробництво БМП Lynx може розпочатися влітку 2025 року.

Нагадаємо, що загальні плани Rheinmetall щодо власних дочірніх підприємств на території України дуже амбітні, оскільки, за словами представників компанії, їх реалізація має відбутися протягом 2—3 років.

Німецький концерн вже є найбільшим партнером України в ОПК. У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а у 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох із половиною мільярдів євро.

Крім німецької компанії, створення дочірніх підприємств також планує британська компанія BAE systems.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, BAE Systems готова допомогти Україні виробляти запасні частини для легких причіпних 105-мм гаубиць L119.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: