Субота, 11 травня 2024 09:54

В Україні вироблятимуть канадські бронемашини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, канадський виробник бронемашин Roshel планує розгорнути виробництво бронетехніки на території України.

Про це заявив генеральний директор компанії Роман Шимонов.

«Ми на завершальній стадії планування локалізації частини нашого виробництва в Україні», — розповів в інтерв’ю Шимонов.

Він наголосив, що від початку повномасштабного російського вторгнення до компанії влаштувалося понад 200 біженців з України. За час своєї роботи вони отримали необхідний досвід та прагнуть повернутися додому, щоб продовжити роботу вже там.

Представник компанії озвучив, що вже зараз в Україні працює кілька сервісних центрів, які обслуговують бронемашини Roshel, які використовуються Силами оборони.

Не виключено, що саме на базі одного з таких центрів і буде розгорнуто часткове виробництво бронемашин, однак сам Шимонов не розкрив це питання.

У компанії розраховують, що локалізація виробництва в Європі значно спростить логістику та вихід на нові ринки.

Майбутній завод в Україні, зокрема, очікується завантажити замовленнями від країн-донорів, зокрема, Сполучених Штатів, які обрали Roshel єдиним постачальником MRAP в Україну.

За словами Шимонова, створення виробничих потужностей у Німеччині також є частиною стратегічного плану розширення можливостей Roshel за межі Канади та США.

«Раніше ми зосереджувалися переважно на північноамериканському ринку, але в міру збільшення нашої експортної діяльності, особливо в Європу, важливо мати місцеві виробничі потужності.

Нещодавно ми розгорнули партію транспортних засобів у Боснії, і зараз ми працюємо над кількома замовленнями для інших європейських країн.

Наявність виробничих потужностей у Європі поліпшить нашу здатність ефективніше обслуговувати ці ринки та швидше реагувати на їхні потреби», — розповідає він.

На думку керівництва компанії, сильною їх стороною є майже автономне виробництво бронетехніки, що виражається у відсутності субпідрядників. Roshel самостійно виготовляє всі елементи машини, окрім ходової частини, яка береться готовою від Ford F-550.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім того, компанія також займається диверсифікацією своєї продукції. Окрім уже добре відомих в Україні бронемашин Roshel Senator та їх розвитку у версії MRAP, розробники також проєктують електричну машину та платформу з колісною формулою 8х8.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: