Понеділок, 29 квітня 2024 10:58

Канада передасть Україні нову партію бронетранспортерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перші десять бронетранспортерів сімейства LAV 6.0 ACSV Україна зможе отримати влітку 2024 року.

Першочергово десять бронетранспортерів будуть направлені до Німеччини, де українські військові розпочнуть ознайомлення з новими машинами та пройдуть процес навчання.

Очікується що, ACSV потраплять на фронт не раніше осені 2024 року, оскільки планується провести комплексне навчання з керування та обслуговування цих машин.

Загалом, Україна має отримати від Канади 50 бронетранспортерів LAV 6.0 ACSV, які виробляють канадською компанією General Dynamics Land Systems Canada у місті Лондон, провінція Онтаріо.

Машини є частиною канадського пакета військової допомоги вартістю 650 мільйонів доларів, який був оголошений минулого року.

Треба зазначити, що бронетранспортери LAV 6.0 ACSV це сучасні колісні броньовані машини з колісною формулою 8х8 розроблені на модернізованій базі БМП LAV 3.

Нові машини отримали покращений рівень захисту, який здатний тримати кулеметні кулі калібру 14.5 з усіх сторін.

Також були встановлені нові системи огляду, дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS, новий двигун потужність 450 к/с, що дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а по бездоріжжю до 40 км/год.

Крім України, бронетранспортери ACSV були замовлені Сухопутними військами Канади у кількості 360 одиниць, які мають частково замінити парк бронетранспортерів М113.

Постачання цих бронетранспортерів до сухопутних військ відбувається комплексно і вже цьогоріч отримає першочергову оперативну здатність для обмеженого використання.

Постачання останніх машин має завершитись у 2027 році, у тому ж році машина здобуде повну оперативну готовність.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, деякі українські підрозділи вже мають досвід експлуатації цих бронетранспортерів, оскільки у грудні 2022 року ACSV був помічений у складі ЗСУ.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: