П'ятниця, 26 квітня 2024 13:49

В Україні розробили колісну бойову безпілотну платформу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні розробили бойову колісну безпілотну платформу CRAB у бойовому та медичному варіантах.

Завдяки державному кластеру для розвитку військових технологій BRAVE1 роботизована платформа CRAB у березні 2024 року пройшла випробовування та отримала сертифікацію відповідності ДСТУ та кодифікацію за стандартами НАТО.

Колісна платформа представлена у варіантах CRAB-М (Militarty) та CRAB-LS (Life Saver).

Модифікація Military призначена для проведення розвідувально-ударних операцій. На неї кріпиться бойовий модуль із можливістю встановлення кулемета ПКТ з боєзапасом 650 набоїв та гранатометів РПГ-7 або РПВ-16.

Крім того, платформа може робити дистанційне мінування та розмінування.

Платформа має бойовий радіус застосування 1,5 кілометра, запас ходу 25 кілометрів і безперервно може працювати протягом 4 годин.

Довжина CRAB становить 1480 мм, ширина — 1080 мм, висота верхньої основи — 580 мм (1250 мм з модулем), а кліренс — 300 мм. Вантажопідйомність платформи сягає 150 кілограмів.

Час згортання та розгортання платформи 5 і 7 хвилин відповідно, а повна вага 330 кілограмів дає можливість перевозити її на пікапах, причепах та малих вантажівках.

Life Saver — це модифікація, яка призначена для виконання логістичних та медичних завдань. За своїми технічними характеристиками вона майже не відрізняється від бойового брата: розробники збільшили габарити й вантажопідйомність.

Повна маса медично-логістичної версії становить 440 кілограмів, вона може взяти на свій борт корисне навантаження вагою до 270 кілограмів.

На її борту можуть розміститися два сидячих або три лежачих людини. Завдовжки вона 2000 мм, завширшки — 1080 мм, висота верхньої основи — 780 мм, а кліренс — 300 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, платформи в обох варіантах керуються пультом дистанційного керування або спеціальним під’єднаним пультом. Оператор може керувати платформою за допомогою FPV-окулярів.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: