Субота, 06 січня 2024 10:25

В Україні випробовують наземну безпілотну платформу для військових

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для українських військових розробили безпілотну наземну платформу D-21-11, яка зараз проходить випробування.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Платформу створили в рамках кластеру оборонних технологій Brave1.

За словами Федорова, універсальна платформа допоможе військовим проводити розвідку, здійснювати штурмові дії або обороняти власні позиції.

Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Також D-21-11 можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців на передову.

Наголошується, що дистанційно керована турель D-11, озброєна кулеметом, вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових. Вона також повністю знімна.

Наразі у планах розробників є інтеграція в турель натівських видів озброєння та посилити стійкість до ворожої РЕБ. Зараз команда працює над масштабуванням виробництва.

В рамках кластеру оборонних технологій Brave1, станом на грудень 2023 року, було профінансовано 135 розробок на суму 2,3 мільйонів доларів.

Найбільше коштів отримали наземні роботизовані системи, на другому місці за видатками безпілотні літальні апарати, на третьому – системи захисту та безпеки військ.

Також кошти в рамках Brave1 отримали засоби логістики та забезпечення життєдіяльності, системи автоматизованого управління, зв’язку і захисту інформації та технічні засоби розвідки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще одним напрямком фінансування Brave1 є портативні засоби РЕБ.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: