Середа, 27 грудня 2023 09:51

Спецпідрозділ Kraken отримав цікавий бронеавтомобіль

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони Kraken має на озброєнні британський бронеавтомобіль Pinzgauer 6х6.

Фото цієї машини опублікував OSINT-аналітик під нікому Weapons Illustrated у соцмережі X. На показаному знімку зафіксовано один бронеавтомобіль у версії Pinzgauer 718 6×6 Vector PPV.

Судячи з фото, український спецпідрозділ отримав нові шини для цього бронеавтомобіля, ймовірно від волонтерів чи благодійників, які допомагають війську боротися з російськими окупантами.

Наразі невідомо, скільки Pinzgauer 718 6×6 перебуває на озброєнні спецпідрозділу Kraken. Можливо, вони мають лише один такий автомобіль.

Сили оборони України використовують такі британські броньовані автомобілі з 2022 року для протистояння ворогу. Вона забезпечують мобільність українських військ.

Одну з партій таких машин у червні минулого року передав анонімний благодійник, який сам служить у Збройних Силах України.

На опублікованих пресслужбою Територіальної оборони фото було видно щонайменше 8 одиниць цієї техніки.

Pinzgauer – це багатоцільові універсальні машини, виробництва BAE Systems Land Systems.

Вони можуть використовуватися, як для перевезення особового складу, так і для медичних потреб, або перевезення боєприпасів. Pinzgauer оснащено додатковою модульною бронею.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї, осколків артилерійських снарядів та вибухів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: