Субота, 09 вересня 2023 12:45

Благодійники передали ЗСУ партію техніки та безпілотників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, громадська організація «Справа Громад» передала Збройним силам партію благодійної допомоги.

Вартість переданої допомоги оцінюється у 20 мільйонів гривень, вона включає в себе спеціальну техніку та безпілотники. 148-ма артбригада Десантно-штурмових військ отримала від благодійників три посилених вантажівки DAF, лазне-пральний комплекс та дві пересувні авторемонтні майстерні.

10-та гірсько-штурмова бригада отримала пікап JAC, лазне-пральний комплекс та тентовану вантажівку DAF. 82-га бригада ДШВ отримала два безпілотних апарати «Валькірія».

АСУ-1 «Валькірія» – український безпілотний авіаційний комплекс військового та цивільного призначення для забезпечення моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та коригування артилерійського вогню вдень та вночі.

Комплекс може виконувати як цілодобове спостереження за переднім краєм фронту, так і проводити розвідувальні операції вглиб до 40 км.

Безпілотник здатний залишатися у повітрі до 120 хвилин та забезпечувати аерозйомку з можливістю трансляції відео у режимі реального часу.

36-та бригада морської піхоти отримала від благодійників комплекс безпілотників Poseidon та командний пункт управління до них на базі вантажівки DAF.

Такий же безпілотний комплекс отримала й 28-ма окрема механізована бригада.

Безпілотники H10 Poseidon Mk II компанії Swarmly мають дальність роботи до 150 кілометрів на висоті до 4000 метрів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, їхня крейсерська швидкість – 75 км/год. Вони оснащені засобами захисту від РЕБ, мають ізраїльську оптику та тепловізійну камеру.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: