Вівторок, 26 липня 2022 13:51

Благодійний фонд придбав 382 дрони для українських захисників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, волонтери купили 382 безпілотників на суму понад 75 млн гривень для українських військових.

Придбанням дронів займався Фонд «Повернись живим». Партію цивільних БПЛА купили завдяки допомозі та внескам звичайних громадян та організацій.

Вартість 382 дронів склала 75 мільйонів 847 тисяч 950 гривень.

Найважливіше, за словами представників Фонду, що більшість із придбаних безпілотників (264 одиниць) мають тепловізійну оптику.

А це означає, що українські розвідники, завдяки цим БПЛА, ефективно вистежуватимуть російських окупантів вдень та вночі.

В «Повернись живим» наголосили, що роль квадрокоптерів на фронті сьогодні важко переоцінити, тому забезпечення українських військових безпілотниками є одним з ключових напрямків роботи благодійного фонду.

«Й навчені пілоти — ще один пріоритет нашої команди. Ми насичуємо «пташками» підрозділи, де вже є професійні оператори та готуємо їх там, де фахових пілотів не вистачає, після чого передаємо техніку в руки вже навчених військових, які розуміють правила та принципи застосування БПЛА на сучасному полі бою», – говорять у фонді.

Раніше повідомлялося, що Збройні Сили України отримають 350 безпілотників Autel, які придбані Фондом Порошенка спільно з ГО «Справа Громад».

Тоді було закуплено було 50 квадрокоптерів Autel EVO II 640T Dual із тепловізорами та додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+.

Безпілотники дозволяють українським військовим проводити розвідку, контролювати роботу мінометних розрахунків та знищувати російських окупантів із більшою ефективністю.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Порошенко також подякував уряду Естонії за сприяння у підготовці цього контракту на придбання 350 безпілотників виробництва компані Autel Robotics.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: