Середа, 22 грудня 2021 12:14

В Одесі презентували нові літаки українського виробництва

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на Одеському авіазаводі презентували нові літаки малої авіації виробництва української компанії Softex Invest.

В Одесі на авіазаводі, що входить до структури «Укроборонпрому», презентували малі літаки виробництва компанії Softex Invest з міста Бровари, Київської області.

Це двомоторний 4-місний літак бізнес-класу зі злітною вагою всього 1,3 тонни. На ньому встановлені поршневі двигуни з гвинтами Rotax-912, які можна заправляти високооктановим автомобільним бензином.

Максимальна швидкість літака – до 300 км/год. В кабіні 4 крісла - для пілота та другого пілота (він же може бути пасажиром) та два пасажирські місця. Літак пропонують у продажу за 390 тисяч доларів на офіційному сайті виробника.

Передбачається, що на таких літаках виконуватимуться пасажирські рейси з Києва до Одеси, а в майбутньому – також до Харкова, Дніпра та Львова.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, час перельоту на такому міні-літаку між Києвом та Одесою – близько двох годин. Літаки можуть злітати як із звичайних великих аеропортів, так і з невеликих злітних смуг малої авіації. Орієнтовна вартість квитка – 300-400 доларів (до 10 тисяч гривень) за одного пасажира туди та назад.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: