П'ятниця, 03 грудня 2021 11:47

Nissan представив прототип місяцехода

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, автовиробник допоможе національному аерокосмічному агентству забезпечити місяцеходу високу прохідність

Компанія Nissan та Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) представили прототип місяцехода. Він отримав електричний повний привід із системою управління e-4orce, запозиченою у кросовера Ariya.

Розроблена Nissan технологія, що дозволяє незалежно керувати всіма чотирма колесами, повинна забезпечити космічному транспортному засобу можливість переміщатися по порошкоподібній, скелястій та нерівній поверхні супутника Землі.

Як усе це працюватиме – показали у невеликому відеоролику. У JAXA підтвердили, що мають намір використати результати спільного дослідження під час освоєння космосу.

Своєю чергою Nissan розглядає це партнерство як можливість вдосконалити характеристики системи e-4orce під час експлуатації на піщаній поверхні та в інших суворих умовах.

Довгострокова мета JAXA – участь у масштабній експедиції на Місяць: агентство взялося продемонструвати техніку точкової посадки за допомогою «розумного» модуля, вивчити розподіл води в полярному регіоні супутника та розробити герметичний місяцехід із кабіною для екіпажу.

Nissan – не єдиний автовиробник, який допомагає йому в цьому: до проекту також залучили Toyota та Honda, причому остання відповідає за виробництво кисню, водню та електрики для космонавтів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, лекількома днями раніше Nissan представив стратегію розвитку Ambition 2030. Серед іншого, вона передбачає випуск 23 нових електрифікованих моделей до кінця поточного десятиліття, включаючи 15 повністю електричних.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: