Понеділок, 18 жовтня 2021 11:43

Вулиці Сінгапуру патрулюють роботи-поліцейські

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влада Сінгапуру вивела на вулиці патрульних роботів, які голосно попереджають людей, які виявляють «небажану соціальну поведінку».

До цього додається автоматична відеофіксація порушень громадського порядку.

Сінгапур часто критикують за обмеження громадянських свобод, і місцеві жителі звикли до жорсткого контролю з боку держави, але останні нововведення викликали серйозне занепокоєння городян з приводу нав'язливих каральних технологій.

Новітні урядові пристрої спостереження - це роботи на колесах з сімома відеокамерами, які лякають населення гучними попередженнями і фіксують «небажану соціальну поведінку».

«Будь ласка, тримайтеся на відстані одного метра, будь ласка, не більше п'яти осіб в групі», - лунає голос робота, коли він наближається до груп людей.

Сінгапур змушений експлуатувати роботів, через вкрай низьку кількість вільних офіцерів поліції, які погоджуються працювати в піших патрулях.

На острові з населенням близько 5,5 мільйонів чоловік вже встановлено 90 000 поліцейських камер, число яких має подвоїтися до 2030 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, технологія розпізнавання осіб, яка допомагає владі розрізняти обличчя в натовпі, може бути встановлена ​​на ліхтарних стовпах по всьому місту.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: