Четвер, 25 січня 2024 10:01

Бойовим підрозділам ЗСУ передали баггі підвищеної прохідності «Хижак»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ентузіасти з Вінниці виготовляють для ЗСУ баггі «Хижак», які відрізняються маневреністю та високою прохідністю навіть в умовах суворого бездоріжжя.

Їх можна використовувати для доставки вантажів, евакуації поранених бійців із передової, а також як транспорт для ДРГ або як мобільну вогневу точку.

«Хижак» побудований на базі ВАЗ-2121/2131 і має досить компактні розміри. Завдяки мотору на 65 к.с. при загальній масі 700 км він може розвивати швидкість до 110 км/год.

В оснащення баггі входить турель, на яку можна встановити кулемет 12,7-мм М-2 Browning або ДШК, автоматичний гранатомет АГС-17/КБА-119 або MK-19.

За потреби майстри можуть виготовити версію зі збільшеним вантажним відсіком, що дозволяє стаціонарно розмістити 82 мм міномет або 60 мм.

«Хижак відмінно показав себе в зоні бойових дій за показниками маневреності, прохідності, надання вогневої підтримки, доставки вантажів та евакуації поранених, а його регулярне вдосконалення задовольняє потреби бійців залежно від рівня складності завдань, що виконуються», - розповів військовий оглядач групи «Інформаційний опір» Олександр Коваленко.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, він зазначив, що цей баггі є незамінною одиницею по лінії зіткнень. Останнім часом його піддали ряду покращень, які підвищують надійність. Серед них: покращення ергономіки, встановлення газомасляних амортизаторів від Outlander та посилення передньої осі.

«На сьогоднішній день виробництва баггі «Хижак» виведено на рівень 1 машина на добу, а за рік з початку виробництва цих машин уже було передано підрозділам СОУ близько сотні баггі. Але й цієї кількості недостатньо, щоб закрити всі запити і потреби, що надходять», - резюмував Коваленко.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: