Середа, 15 червня 2022 11:46

Україна може отримати американські тепловози за ленд-лізом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, 40 американських дизельних тепловозів сподівається отримати «Укрзалізниця» за ленд-лізом - саме стільки, скільки раніше планувала закупити.

В переліку залізничного рухомого складу та обладнання, яке Україна може отримати за ленд-лізом або у рамках міжнародної фінансової допомоги, сформованому «Укрзалізницею», є, зокрема, 40 дизель-електричних локомотивів виробництва американської компанії Wabtec.

Про це розповів голова правління залізничної компанії Олександр Камишін. Він також наголосив, що даний перелік має затвердити робоча група.

«Маємо розвивати партнерство із західними партнерами. Ми говоримо про «План Маршалла» для УЗ, ленд-ліз… Ми сформували великій перелік.

Із важливого, є запит на 40 локомотивів вартістю 250 млн доларів, двигуни для модернізації інших наших локомотивів, спецмашини для відновлення інфраструктури та інше», - повідомив він.

В 2021 році планувалося закупити якраз 40 тепловозів виробництва Wabtec - аналогічних тим 30, які вже працюють на українських залізницях та отримали серійне позначення ТЕ33АС. Їх планувалося використовувати на Одеській залізниці - на напрямках на порти Миколаїв, Херсон та Ізмаїл на півдні Одеської області.

Загалом «Укрзалізниця» має понад 700 магістральних тепловозів, з яких лише 34 випущені після 2000 року (зокрема 30 «американців»). При цьому понад 40% цих тепловозів несправні, найбільше зламаної техніки – на Львівській залізниці.

За даними на 2020 рік, у магістральних вантажних перевезеннях при цьому застосовувалося всього 100-120 тепловозів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тобто, закупівля чи отримання ще 40 тепловозів дозволить «Укрзалізниці» закрити найнагальніші потреби у дизельних локомотивах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: