Четвер, 03 лютого 2022 10:52

«Укрзалізниця» отримала нову партію пасажирських вагонів із Кременчука

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Укрзалізниця» прийняла чергові п'ять нових пасажирських купейних вагонів виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

З листопада 2021 року кременчуцькі вагонобудівники постачили українським залізницям вже 25 вагонів і на чверть виконали замовлення на 100 одиниць.

П'ять нових купейних вагонів, а також два спальні вагони, отримані в минулій партії, поповнять склад поїзда №15/16 сполученням Харків - Рахів.

У конструкцію вагонів внесені додаткові зміни для збільшення зручності: контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановлений додатковий пульт управління освітленням у купе, тестуються безконтактні сенсорні кнопки зливу в туалеті.

Крім того, вагони обладнані кондиціонером, кулером із питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості туалетів та кнопкою виклику провідника.

Вагони мають збільшений об'єм багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження у загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, пеленальними столиками, розетками та USB-портами біля кожного місця.

Варто зазначити, що одночасно зі здаванням продукції представники УЗ та фахівці заводу обговорили питання щодо особливостей вагонів, пристосованих для перевезення пасажирів з інвалідністю, які хоче бачити замовник у наступних партіях.

Також відбулася зустріч із керівниками заводів-постачальників електрообладнання («Хартрон Експрес» Харків) та акумуляторів («АДС» Київ), під час якої сторони обговорили можливість вдосконалення їхньої продукції для підвищення ефективності роботи систем життєзабезпечення пасажирських вагонів.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року АТ «Укрзалізниця» отримала від Крюківського вагонобудівного заводу 20 нових пасажирських вагонів — 15 купейних та 5 спальних вагонів, що курсують сьогодні на маршруті Маріуполь-Рахів та Харків-Маріуполь.

За угодою з ПАТ «КВСЗ» до липня 2022 року АТ «Укрзалізниця» отримає ще 31 купейний вагон, 7 вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також - 17 купейних вагонів із купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю у колісному кріслі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: