Вівторок, 10 серпня 2021 17:14

Скасовано плату за розведення мостів при проходженні суден

Минулого тижня Уряд прийняв постанову Про внесення зміни до пункту 99 Статуту залізниць України, відповідно до якої власники розвідних мостів будуть безоплатно забезпечувати їх підйом та розкриття для проходу суден.

Рішення набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Як це працює зараз?

Перевізники в Україні вносять плату за розведення ферм мостів. Це негативно впливає на розвиток річкового судноплавства, призводить до здорожчання річкової логістики та заважає збільшенню обсягів перевезень річковим транспортом.

Міністерство інфраструктури України розробило Постанову на виконання ЗУ “Про внутрішній водний транспорт”, а також Плану заходів Кабінету Міністрів щодо дерегуляції господарської діяльності та покращення бізнес-клімату.

Що зміниться з 1 січня 2022 року?

Власники розвідних мостів на внутрішніх водних шляхах будуть зобов’язані:

  • забезпечити наявність та надійну роботу засобів навігаційного та іншого обладнання, необхідного для своєчасного та безпечного проходження суден через судноплавні розвідні прогони мостів;
  • забезпечити безоплатний підйом, поворот, розкриття розвідних мостів для пропуску суден та плавучих об’єктів;
  • подавати до Державної служби морського та річкового транспорту України інформацію щодо запланованих на рік профілактичних і ремонтні роботи; це дозволить планувати необхідні перерви у навігації на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів.



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: