Середа, 14 липня 2021 16:47

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства інфраструктури України

Наказ Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін у додаток до Правил перевезення вантажів у вагонах відкритого типу» (далі – проєкт акта) розроблено за ініціативою Мінінфраструктури з метою збереженості залізничного рухомого складу, підвищення безпеки руху та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище під час перевезень залізничним транспортом вантажів Солі комової, технічної, концентрату мінерального «Галіт», який за властивостями близький до солі.

Проблема, яка потребує розв’язання

На даний час вантажі Сіль комова, Сіль технічна та Концентрат мінеральний «Галіт» навантажуються у піввагони без захисту. Під впливом атмосферних опадів утворюється насичений розчин солі. Це призводить до:

- погіршення якості вантажу;

- втрати вантажу (видування, висипання вантажу, витікання розчину солі);

- руйнування вагонів – постійний контакт стінок та підлоги вагонів з сіллю прискорює їх корозію, що при тривалому використанні вагонів для таких перевезень призводить до їх псування;

- руйнуванню залізничних колій – висихаючи на ходових частинах вагона, сольовий розчин утворює шар солі на візках та елементах гальмівної системи, що може негативно вплинути на ефективність роботи гальмівної системи вагону;

- забруднення навколишнього середовища (засолювання землі).

Проєктом акта передбачено введення обов’язкового використання вагонних вкладишів або м'яких контейнерів під час перевезення на відкритому рухомому складі залізницею Солі комової, Соліа технічної та Концентрату мінерального «Галіт».

Таким чином буде зменшений вплив опадів на вантаж, виключено прямий контакт солі з кузовом вагону та можливість потрапляння сольового розчину на ходові частини та гальмівні елементи вагона.

Розробником проєкту акта є Директорат залізничного транспорту Мінінфраструктури.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту акта прохання надавати на адресу Директорату залізничного транспорту, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проєкту акта у письмовому та/або електронному вигляді.

Наказ Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін у додаток до Правил перевезення вантажів у вагонах відкритого типу»

Пояснювальна записка

Додаток до пояснювальної записки

Аналіз регуляторного впливу

Додаток до АРВ

Порівняльна таблиця




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: