Понеділок, 10 червня 2024 11:13

Світовий банк надаватиме підтримку у проведенні житлової реформи в Україні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, з залученням широкого кола представників міжнародних організацій, проводить роботу з розробки нової житлової політики, зокрема проекту Закону України «Про основні засади житлової політики», який є основою запровадження концепції нової житлової політики та реалізації житлової реформи в Україні.

Законопроект передбачає наступну розробку комплексу інструментів реалізації нової житлової політики, зокрема національної житлової стратегії.

Про початок роботи над проектом національної житлової стратегії зазначається у спільній заяві, яку було оголошено Мінінфраструктури спільно із партнерами, у тому числі Світовим банком, за результатами консультацій, які відбулися 3 квітня 2024 року.

Як зазначено в Меморандумі: «Україна зробила кроки, щоб розпочати реформування житлового сектору з метою створення ефективної житлової екосистеми за активної участі приватного сектору, яка б стимулювала зростання в багатьох сферах економіки та зробила значний внесок у підвищення економічної стійкості України. З цією метою Україна завершує розробку всеохоплюючої концепції житлової політики, за якою послідує підготовка різних інструментів, включаючи національну житлову стратегію».

Передбачається, що в рамках Меморандуму, сторони спільно здійснюватимуть заходи, спрямовані на об'єднання зусиль та досвіду для надання допомоги Уряду України у підготовці та реалізації національної житлової стратегії, першочергових заходів щодо законодавчого регулювання та фінансування житлової сфери, розробки стимулів для державного сектору для залучення та використання ресурсів приватного сектору, створення сприятливого бізнес-середовища для залучення приватних інвестицій у житловий сектор та мобілізації приватного капіталу за допомогою різних інструментів фінансування житлової сфери, розробки доступних рішень щодо купівлі та оренди житла тощо.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: