Четвер, 06 червня 2024 14:49

Наталія Козловська: Медична та соціальна інфраструктура є одними із першочергових пріоритетів відновлення

Інтегрований підхід є ключовим для відновлення доступу до медичної та соціальної допомоги в умовах війни. На цьому наголосили спікери конференції «Відновлення послуг з охорони здоров’я на рівні громади», що організована Проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Під час заходу заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська підкреслила важливість відновлення та оновлення інфраструктури задля надання якісних медичних та соціальних послуг на рівні громад.

«Відновлення медичної та соціальної інфраструктури є одним із першочергових пріоритетів на звільнених територіях. Ми також інвестуємо в якісне оновлення та розширення можливостей для надання необхідних послуг в усіх інших громадах, адже внутрішня міграція спричинила новий більший попит. Всі ці процеси відбуваються прозоро, підзвітно та за принципом build back better. Міжнародна підтримка та залученість керівництва самих громад дозволяє залучати більше ресурсів та використовувати їх у довгостроковій перспективі та з урахуванням сучасних викликів», – зазначила Наталія Козловська.

Спікери конференції наголосили на важливості координації зусиль між різними секторами та організаціями для забезпечення безперервності та якості послуг зі збереження життя та здоров’я українців.

Представники міжнародних організацій та місцевих громад поділилися успішними прикладами співпраці, які дозволили покращити надання медичних та соціальних послуг. Особливо було відзначено важливість підтримки міжнародними стратегічними партнерами та донорами, що надають необхідні ресурси та експертизу.

До заходу долучились представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Офісу Президента та Національної служби здоров’я. А також міжнародні партнери, що надають підтримку програмам відновлення України: Місія Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, представництво ВООЗ в Україні, представництво Світового банку в Україні, проєкти міжнародної технічної допомоги.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: