Понеділок, 03 червня 2024 16:34

Представники Групи Світового банку продовжують консультації щодо реформування житлової політики в Україні

Серед основних напрямків подальшої співпраці — підтримка Уряду в підготовці Державної житлової стратегії України.

Реформа житлової політики зазначена і в глобальному Плані України для реалізації програми допомоги Європейського Союзу “Ukraine Facility”.

«Ми побачили позитивне схвалення запропонованих напрямів реформи житлової політики, які відображені в законопроекті “Про основні засади житлової політики”. Отримані пропозиції, після декількох сесій широкого публічного обговорення, були уважно досліджені і опрацьовані для можливості максимального врахування. Сьогодні ми маємо дійсно якісний законопроект, який відповідає Європейським стандартам та задекларованим міжнародними актами принципам сталого розвитку» — відзначила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Зазначені зміни розроблялися за сприянням та безпосередньої участі експертів та консультантів Управління верховного комісара ООН у справах біженців, Європейської економічної комісії ООН, Норвезької ради у справах біженців, Міжнародної організації з міграції, Офісу Ради Європи в Україні, Європейського Інвестиційного Банку, Світового банку, Європейської комісії, а також за участі представників громадських організацій.

Розробка проекту Закону «Про основні засади житлової політики» — початок оновлення житлового законодавства та реформування житлово-комунальної сфери.

Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури України, як центральний орган виконавчої влади відповідальний за формування державної житлової політики, також працює над створенням Міжвідомчої робочої групи з розробки Державної житлової стратегії. Ця стратегія, зокрема, передбачає розробку ще двох законопроектів:

  • про внесення змін Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» або нової його редакції;

  • про управління житловими фондами.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: