Субота, 06 квітня 2024 10:22

В Україні успішно випробували локалізовану машину розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні випробували машину розмінування MV-4, яку склали на вітчизняному підприємстві.

Машину повністю зібрали в Україні фахівці «А3ТЕХ-УКРАЇНА» за технологією хорватської компанії DOK-ING. Це роботизована машина для гуманітарного розмінування на дистанційному управлінні.

Дальність управління машиною досягає півтора кілометра. Вона може працювати на будь-яких ґрунтах і знешкоджувати протипіхотні міни всіх типів і видів до 650 грамів у тротиловому еквіваленті.

Під час випробувань у польових умовах провели вибухові тести, і машина витримала п’ять підривів.

Тепер виробник чекає на сертифікацію, після чого машини, які законтрактовані, почнуть працювати над розмінуванням.

Українські фахівці вже працюють над розробками спеціалізованої техніки, яка максимально адаптована під наші умови.

Нагадаємо, ще влітку торік підприємство «А3ТЕХ-УКРАЇНА» домовилося про виробництво техніки для розмінування за технологіями хорватської компанії DOK-ING.

DOK-ING MV-4 – це легкий роботизований комплекс для розмінування. Корпус та конструкції можуть витримувати детонацію мін та боєприпасів.

Комплекс має замінні інструменти, які дозволяють виконувати різний спектр завдань для підготовки території. Він може очищувати від вибухових пристроїв смугу землі шириною 170 см.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за допомогою MV-4 проводять механічну підготовку ґрунту та розмінування, механічний огляд та очищення території, пошук закопаних предметів тощо. Такі машини вже застосовують для розмінування територій в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: