П'ятниця, 23 лютого 2024 13:18

Працюємо над відкриттям нового пункту пропуску з Угорщиною

За ініціативи Міністерства відновлення було схвалено відкриття нового пункту пропуску для пасажирського транспорту з Угорщиною – «Велика Паладь – Надьгодош» та запуск порожніх вантажівок через пункт пропуску «Лужанка – Берегшурань».

«Велика Паладь» працюватиме для легкових автомобілів. Ключова мета запуску цього пункту пропуску – зменшення навантаження на інші пункти пропуску, які перетинає транспорт з вантажем.

«Пункт пропуску «Лужанка» наразі працює для легкових автомобілів. Завдяки змінам до Угоди його згодом зможуть перетинати і порожні вантажівки вагою понад 7,5 тон. Наступним кроком для реалізації цих рішень є схвалення відповідних змін угорськими колегами. Наразі сторонами проводиться відповідна робота для отримання погоджень. Наша задача – запезпечити сталі і ритмічні екпортно-імпортні перевезення», – прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України

Нагадаємо, через Угорщину припадає близько 10% вантажопотоку з України, зважаючи на недостатню пропускну здатність українсько-угорського кордону. Наразі з Угорщиною працює 5 пунктів пропуску, з них для вантажівок лише один – «Чоп – Захонь». За добу його на виїзд з України може перетинати близько 250 вантажівок.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: