Четвер, 28 грудня 2023 09:52

Франція передала Україні лоцманський катер

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Франція передала Україні лоцманський катер для підтримки судноводіння на Дунаї.

В рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерством екологічної трансформації та консолідації територій Франції було передано лоцманський катер.

Наразі, на українській ділянці Дунаю працює 8 лоцманських катерів. Отриманий від французької сторони катер допоможе збільшити оборотність флоту та зменшить час простою причалів та суден.

Нагадаємо, що наразі Україна також отримує із Франції замовлені у 2020 році патрульні катери OCEA FPB 98 Mk.I для Морської охорони ДПСУ. Патрульні катери доставляються по морю вантажними суднами через Босфор.

«Вантажне судно пройшло через Босфор на шляху від Сен-Назера до Констанци з двома 32-метровими патрульними катерами FPB 98 з алюмінієвим корпусом, побудованими компанією OCEA для Державної прикордонної служби України», – написав Yörük Işık у Twitter.

Проходження катерів через протоки з Середземного у Чорне море можливо через невійськове призначення катерів, які не підпадають під обмеження конвенції Монтре.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ці катери були замовлені у 2020 році в рамках договору між урядом України та урядом Франції. Для ППСУ було замовлено 20 катерів на суму 136,5 млн євро.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: