Середа, 27 грудня 2023 11:26

Анатолія Тіменка призначено директором оновленої Команди підтримки відновлення та реформ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Анатолій Тіменко працював у Команді підтримки реформ з 2017 року на посаді старшого проєктного менеджера реформи морської галузі. Має 15 років професійного досвіду в державному та приватному секторі.

Працював в ДП «Адміністрація морських портів України», Департаменті державної політики в галузі морського і річкового транспорту Мінінфраструктури, ДУ «Держгідрографія», Регістрі судоходства. Брав участь у реформі внутрішнього водного транспорту, реорганізації морських портів України та залученні інвестицій для їх сталого розвитку, процесах стимулювання підвищення ефективності та прозорості в галузі морського та річкового транспорту, імплементації директив ЄС в морській галузі.

З початку повномасштабного вторгнення Анатолій Тіменко працював над розширенням санкційного списку в транспортній галузі щодо російської федерації, залученням фінансування для відновлення транспортної інфраструктури, забезпеченням поставок критично важливих вантажів на територію України та розробкою євроінтеграційних нормативно-правових актів.

Наразі Анатолій Тіменко разом з Командою бере активну участь у роботі над RDNA3, яка здійснюється Міністерством спільно зі Світовим банком, Європейською комісією, ООН та іншими міжнародними партнерами. RDNA3 є звітом на основі оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення України. Основний фокус — оцінювання впливу війни та зумовлених війною потреб у відновленні та відбудові. Звіт буде опубліковано на початку 2024 року і він буде містити оновлені дані щодо наслідків повномасштабного російського вторгнення за період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року. Він дасть чітке розуміння щодо вартості відновлення за приципом «build-back-better», пріоритетних напрямків відновлення у 2024 році, необхідних реформ для залучення приватного сектору. Крім того, RDNA3 буде містити відповідні завдання Плану України (Ukraine Plan) до 2027 року.

Пріоритети оновленої Команди підтримки відновлення та реформ:

● Транспортна інфраструктура

● Муніципальна інфраструктура

● Регіональний розвиток та децентралізація

● Цифровізація

● Реформа державного управління та антикорупційна політика

● Стратегічне планування

Експерти Команди надаватимуть фахову підтримку в підвищенні спроможності у розробці та впровадженні пріоритетних стратегій та реформ, а також формуванні політики у пріоритетних сферах.

Команда підтримки відновлення та реформ при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) - це група українських фахівців (не державних службовців), яка фінансується на тимчасовій основі донорами через Програму з відновлення та реформування України (URA) і надає цільову технічну підтримку та допомогу в розробці та впровадженні пріоритетних реформ. URA 2.0 - це комплексна програма технічної підтримки, розроблена ЄБРР у партнерстві з Європейським Союзом, основною метою якої є сприяння переходу до сучасного, ефективного державного управління та розвитку структури, процесів, методів та потенціалу нової державної служби. Управління програмою та її реалізація здійснюється ЄБРР та фінансується з Мультидонорського рахунку стабілізації та сталого розвитку. Донорами є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США та Європейський Союз, як найбільший донор.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: