Субота, 16 грудня 2023 09:50

Південна Корея передала Україні 10 безпілотних машин розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Південної Кореї передав Державній службі України з надзвичайних ситуацій 10 хорватських безпілотних машин розмінування від компанії DOK-ING.

Повідомляється, що техніка прибула в пункт призначення, де буде розподілена між підрозділами ДСНС, задіяними в процесі гуманітарного розмінування деокупованої території України.

Нагадаємо, що окрім гуманітарної допомоги Південна Корея надає Україні й нелетальну військову допомогу.

У вересні повідомлялося, що країна передає Україні дві бойові машини розмінування K600 створені на базі танка Type 88 (К1).

Передача нелетальної зброї є частиною обіцянки президента Південної Кореї Юн Сок Йоля під час саміту G7, що проходив в Хірошімі у травні 2022 року.

Тоді була обговорена допомога та постачання обладнання для розмінування територій, та допомога у післявоєнному відновлені України.

Також нещодавно повідомлялося, що швейцарська компанія Global Clearance Solutions (GCS) у 2024 році доведе кількість поставлених в Україну безпілотних машин розмінування до 70 одиниць.

Компанія планує довести кількість до 25 машин у останньому кварталі 2023 року, до 40 весною 2024, а до 70 – до середини 2024 року.

Крім того, українські рятувальники нещодавно відзвітували про отримання 19 іноземних безпілотних машин розмінування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, безпілотні машини розмінування отримано від урядів Німеччини, Канади, Швейцарії, Естонії, Фонду Говарда Баффета та United24.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: