Середа, 13 грудня 2023 14:27

Інформаційне повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

1. Розробник

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

2. Назва проекту акта

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності»

3. Стислий зміст пропозиції щодо реалізації державної політики у відповідній сфері державного і суспільного життя, винесеної на обговорення

Проєкт акта розроблено з метою запровадження реформи державного регулювання у сфері містобудівної діяльності в частині визначення процедури розроблення проектної документації на будівництво об’єктів, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Проєктом акта пропонується погодитися з пропозицією Мінінфраструктури стосовно реалізації експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності та затвердити порядки щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки; розроблення, погодження та проведення експертизи проектної документації на будівництво; набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів; здійснення державного архітектурно-будівельного контролю; здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду.

Також передбачено, що на період дії експериментальних проектів не застосовуються норми Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. № 560; Порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів»; постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 722 «Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану»; Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 698; Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553.

4. Спосіб оприлюднення проєкту акта

Проєкт акта розміщено на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua)

5. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань:

Зауваження та пропозиції приймаються до 29 грудня 2023.

6. Зауваження та пропозиції направляти на адресу:

Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних та юридичних осіб слід надсилати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Проєкт акта

ПОРЯДОК реалізації експериментального проекту щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю

ПОРЯДОК реалізації експериментального проекту щодо здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду

ПОРЯДОК проведення експериментального проекту щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки

ПОРЯДОК реалізації експериментального проекту щодо розроблення, погодження та проведення експертизи проектної документації на будівництво

ПОРЯДОК реалізації експериментального проекту щодо набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів

ЗМІНИ, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: