Четвер, 19 жовтня 2023 10:07

Українська залізниця придбала 44 нові пасажирських вагони

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завершився тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів для «Укрзалізниці» за кошти державного бюджету.

Виготовлятиме їх, як і раніше, Крюківський вагонобудівний завод.

«Укрзалізниця» продовжує системне оновлення рухомого складу. Кілька днів тому завершився тендер, підписано договір на 44 пасажирські вагони.

Фінальна вартість нових вагонів склала 1 951 008 600 гривень, а переможцем тендера став Крюківський вагонобудівний завод. Закупівлю профінансують з державного бюджету.

«У 2021 році ми розпочали велику програму оновлення пасажирського парку, купивши 100 нових вагонів вітчизняного виробництва. Попри війну контракт був повністю виконаний і залізниця отримала такі необхідні додаткові вагони для евакуації населення.

Маємо й надалі продовжувати реалізацію програми, аби забезпечити потребу населення у перевезеннях та бути готовими до збільшення обсягів перевезень», — зазначив  міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

За контрактом, буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів люкс, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю.

Закупівля частково компенсує втрати вагонного парку за час війни. Також планується продовження модернізації наявних вагонів.

Нові вагони будуть обладнані кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, кавоварками та модерновими системами керування освітленням.

Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для зручної посадки пасажирів на кріслі колісному.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, двері пасажирських купе в купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів. Передбачено також систему відеоспостереження.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: