Вівторок, 23 травня 2023 11:27

На Харківщині виготовили власну машину для розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Балаклійській громаді Ізюмського району Харківщини запустили в роботу машину для розмінування, виготовлену спеціалістами області.

Машину створили для допомоги піротехнікам кілька підприємств області спільно з ОВА, ДСНС, волонтерами та громадськими організаціями.

Наразі така машина існує в єдиному екземплярі, але вона вже показує високу ефективність. Машина має натискний принцип дії і здатна знешкодити протитанкові та протипіхотні міни, а також «розтяжки».

В ДСНС України повідомляли, що приблизно 30% території України (близько 180 тисяч км²) було заміновано внаслідок російського вторгнення — це більш як дві території Австрії або п'ять територій Молдови.

ДСНС прогнозувала, що на повне розмінування України піде від 5 до 10 років. Ідеться про гуманітарне розмінування, яке, на відміну від оперативного та бойового, передбачає комплексний огляд усієї території, де тривали бойові дії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно заявив, що на розмінування України з наявними зараз ресурсами взагалі може піти 35 років. Однак спеціальна техніка може прискорити цей процес.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: