Четвер, 30 березня 2023 11:58

Уряд скоротив час підготовки водіїв спецавтомобілів цивільного захисту

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Уряд України скоротив термін спеціальної підготовки і стажування для водіїв спецавтомобілів цивільного захисту до одного місяця

Таке рішення було прийняте 28 березня, на засіданні Кабінету Міністрів України. Зокрема, відповідні зміни були внесені до постанов Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 та від 3 березня 2022 р. № 184.

Проєкт постанови Уряду розроблено Міністерством внутрішніх справ України.

Зазначеними змінами передбачено скоротити проходження спеціальної підготовки і стажування водіїв автомобілів цивільного захисту з шестимісячного до одномісячного терміну, аби допустити їх до керування транспортними засобами, обладнаними спеціальними звуковими і світловими сигналами або призначеними для перевезення небезпечних вантажів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «це дозволить забезпечити оперативний допуск водіїв, призначених на вакантні посади та в новостворені підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів із забезпечення цивільного захисту населення в умовах воєнного стану у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України», - наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, який доповідав зазначене питання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: