Четвер, 16 березня 2023 11:19

Україна може отримати фінські швидкісні електропоїзди

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, керівництво української залізниці намагається отримати від Фінляндії досить нові швидкісні електропоїзди Allegro, які до 2022 року курсували за маршрутом Гельсінкі Санкт-Петербург.

«Укрзалізниця» звернулася до уряду Фінляндії з проханням передати їй чотири високошвидкісні пасажирські поїзди Allegro.

Вони раніше курсували з Гельсінкі до Санкт-Петербугу та були виведені з експлуатації фінським залізничним оператором VR і списані після припинення пасажирського сполучення з державою-агресором.

Під час візиту прем’єр-міністерки Фінляндії Санни Марін до Києва очільник АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін особисто звернувся до посадовиці з пропозицією передати компанії електропоїзди Allegro. Їх планується використовувати для перевезень на маршрутах до звільнених від російської окупації територій.

Проте у VR повідомляють, що задовольнити прохання Укрзалізниці буде непросто. Рухомий склад перебуває у власності Oy Karelian Trains Ltd. Це спільне підприємство, створене у 2006 році РЖД і VR Group, які мають по 50% акцій.

Тож для вирішення подальшої долі потягів Allegro, як зауважують у компанії VR, необхідне рішення усіх власників рухомого складу.

Нині електропоїзди Allegro перебувають у Гельсінкі, та їх можна повернути в експлуатацію після технічного обслуговування. Ці електропоїзди підходять для експлуатації на лініях з шириною колії 1520 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Allegro — італійські високошвидкісні (до 220 км/год)  пасажирські двосистемні електропоїзди з сімейства Pendolino виробництва компанії Alstom, що курсували за маршрутом Гельсінкі — Санкт-Петербург з 2010 року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: