П'ятниця, 23 грудня 2022 11:59

В Чехії випробують перший високошвидкісний поїзд п’ятого покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, випробування поїзда TGV M Avelia Horizon завершаться влітку 2023 року, а його введення в експлуатацію заплановано на 2024 рік

На полігоні в чеському Велімі розпочалися випробування першого високошвидкісного поїзда п’ятого покоління TGV M (Avelia Horizon).

В них беруть участь фахівці компанії Alstom – виробника цього поїзда, а також SNCF Voyageurs – французького оператора пасажирських перевезень та SNCF Matériel – технічного департаменту Національного товариства залізниць Франції (SNCF).

Поїзд пройде низку випробувань, зокрема й динамічних, зі швидкістю до 200 км/год при живленні від мережі постійного струму напругою 1500 і змінною напругою 25 кВ.

Також проведуть випробування гальмівної системи, на електромагнітну сумісність, а також на вібрацію та шумоізоляцію.

Випробування поїзда TGV M завершаться влітку 2023 року, а його введення в експлуатацію заплановано на 2024 рік.

На цей час SNCF замовило 115 поїздів Avelia Horizon, у тому числі 100 для перевезень у внутрішніх сполученнях та 15 – у міжнародних.

У поїзді TGV M – 740 місць для пасажирів, що на 20% більше, ніж у попередніх моделях.

Завдяки застосуванню рекуперативного гальмування, зменшенню тертя в системі колесо-рейка за рахунок меншої маси рухомого складу та інших факторів економія енергії порівняно з поїздами попереднього покоління може досягти 20%, а скорочення викидів вуглекислого газу становитиме 32%.

97% всіх компонентів цього рухомого складу є придатними для вторинної переробки. Поїзди цієї серії здатні розвивати максимальну швидкість 350 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інвестиції Alstom у нові виробничі лінії, що використовуються для виготовлення TGV M, становили майже 50 млн євро.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: