П'ятниця, 09 вересня 2022 13:28

Хто став найбільшим постачальником автокомпонентів по результатам 2021 року

Видання Automotive News опублікувало новий рейтинг найбільших постачальників компонентів для світової автоіндустрії. В основі рейтингу дані про обсяги поставок запчастин і компонентів автовиробникам в доларах США за підсумками 2021 року.

П'ятірка лідерів у порівнянні з попередньою версією списку не змінилася.

Очолює рейтинг концерн Robert Bosch, який поставив за минулий рік автовиробникам комплектуючі на загальну суму $49,14 млрд.

На другому місці — корпорація Denso, чиї обсяги поставок у грошовому еквіваленті склали $43,57 млрд.

Замкнув трійку лідерів ще один німецький концерн ZF Friedrichshafen з результатом у $39,3 млрд.

В першу п’ятірку увійшли також Magna ($36,2 млрд) і Aisin Corp. ($33,48 млрд).

Найбільш зміни в новому рейтингу відбулися у другій половині першої десятки. З сьомого на шосте місце піднялася корейська компанія Hyundai Mobis, на сьомій позиції в цьому році виявилася корпорація Forvia, що утворилася шляхом злиття компаній Faurecia (№8 в рейтингу в 2021 році) і Hella (раніше - №41).

Німецький концерн Continental опустився в рейтингу з 6 місця у 2020 році на 8 місце після завершення процесу виділення підрозділів з розробки та поставці системи приводу у окрему компанію Vitesco Technologies. Яка, у свою чергу, займає зараз 26 позицію в розширеному списку. Об'єм поставок Continental AG склав у 2021 році $24,2 млрд.

Компанія BASF, яка в 2020 році займала в рейтингу Automotive News 13 місце, зайняла в останній версії списку дев'яту позицію з результатом $21,35 млрд. Замикає першу десятку рейтингу 2022 року американський концерн Lear Corp.; відомий же французький постачальник - корпорація Valeo, цього разу вибула з Топ-10.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: