П'ятниця, 15 жовтня 2021 12:43

В Німеччині почали виробляти авіаційне пальне зі звичайної води

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в ФРН почали виробляти авіаційне пальне шляхом електролізу води з подальшим синтезом водню і біогазу в метанол.

Таким чином стартувало перше в світі промислове виробництво синтетичного авіаційного пального. Клієнтом стала авіакомпанія Lufthansa. Німеччина має намір широко експортувати нову «зелену» технологію.

В містечку Верле на північному заході Німеччини 4 жовтня 2021 року запрацювала перша в світі установка з випуску синтетичного авіаційного пального в промислових масштабах.

Екологічне паливо для літаків виробляється методом електролізу води. Водень, який при цьому виділяється, з'єднується з СО2, що утворюється при виробництві біогазу. Процес електролізу відбувається за рахунок поновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Після виходу на проектну потужність на початку 2022 року установка, створена компанією Siemens Energy, зможе випускати одну тонну синтетичного пального в день. Першим покупцем «зеленого» палива стане Lufthansa, яка буде заправляти ним свої вантажні літаки в аеропорту Гамбурга.

Авіакомпанія зобов'язалася в найближчі п'ять років щорічно купувати не менше 25 000 літрів синтетичного гасу.

За таких обсягів виробництва нове підприємство, звісно ж, не складе конкуренцію нафтопереробним заводам - ​​традиційним партнерам авіаперевізників. Але таке завдання наразі і не стоїть перед ним.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, мета проекту - продемонструвати, що технологія отримання кліматично нейтрального авіаційного палива реально існує і його виробництво можна нарощувати, знижуючи поки ще дуже високу вартість.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: