П'ятниця, 09 квітня 2021 10:20

Навантажувачі Konecranes тестують синтетичне дизпаливо

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Konecranes тестує використання невикопного дизельного палива HVO100 в навантажувачах на своєму заводі в Маркаріде, Швеція.

HVO100 є 100% відновлюваною і без викопних хімічних речовин копією звичайного дизельного палива.

HVO100 складається в основному з рослинних масел, а також відповідних відходів і залишкового жиру, які можуть знизити викиди вуглекислого газу (CO2) на основі викопного палива до 90%.

Володіючи майже такими ж характеристиками, як у звичайного дизельного палива, поновлюваний варіант HVO100 можна підключати до більшості, але не до всіх, дизельних двигунів без додаткових модифікацій.

Розпочате з кінця минулого року тестування в окремих навантажувачах замінника дизеля HVO100 показало, що навантажувачі працюють так само ефективно, як і зі звичайним дизельним паливом, не вимагають модифікації двигуна і зменшують вуглецевий слід.

Результати означають, що HVO100 можна використовувати у всіх навантажувачах Konecranes останнього покоління C, які становлять приблизно 40% світового парку компанії.

Хоча більш широке впровадження HVO100 на ринок буде залежати від його наявності та переваг клієнтів, потенціал для значного скорочення викидів очевидний.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, якщо взяти до уваги лише завод в Маркаріде, очікується, що передбачуване скорочення викидів CO2 в навантажувачах, що працюють на паливі HVO100, скоротиться більш ніж на 300 тонн на рік, що еквівалентно 100 легкових автомобілів, що проїжджають 15 000 кілометрів на рік.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: