Середа, 09 серпня 2023 12:43

Bosch розпочав виробництво водневих двигунів для вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Robert Bosch GmbH запустила серійне виробництво силових установок на водневих паливних елементах.

Остаточне складання провадиться на заводі в Штутгарті, а компоненти надходять із підприємств у Бамберзі (паливні елементи) та Хамбурзі (електричний повітряний насос, вентилятор системи рециркуляції).

Першим замовником стала Nikola Corp., яка має намір у третьому кварталі цього року вивести на ринок США магістральні тягачі FCEV.

Зазначимо, що одночасно Bosch розпочав виробництво водневих силових агрегатів і на своїх китайських підприємствах. Складання налагоджене в Цунціні, а комплектуючі поставляються із заводу в Усі.

Таким чином Bosch став першим виробником силових установок FCEV не тільки в Німеччині, а й у Китаї.

На виставці Bosch Tech Day 2023 було оголошено про те, що компанія до 2026 року інвестує 2,5 млрд євро у розробку та виробництво водневих технологій. У підсумку це збільшить продажі до 2030 року на суму до 5 млрд євро.

На заході також було представлено перспективний водневий тягач IVECO Heavy Duty FCEV.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зазначимо, що нещодавно IVECO викупила частку Nikola у європейському СП, яке базується в Ульмі. У результаті компанія Nikola IVECO Europe була перейменована на EVCO.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: