П'ятниця, 29 липня 2022 12:51

Автовиробництво в РФ зменшилося в 9 разів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, криза у російському автопромі триває. За червень підприємства галузі випустили лише 13 420 легкових автомобілів.

Про це свідчать дані Росстату.

Для порівняння: в червні 2021 року автозаводи в РФ зібрали 123 тис. машин - більше на 89% або у 9,2 рази. Слід зазначити, що проти травня автовиробництво зросло, адже розпочався випуск так званих «спрощених» ВАЗ та УАЗ без ABS та подушок безпеки.

Усього за перше півріччя у Росії зібрали 281 тис. авто - це на 61,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року (736 тис. шт.). Виробництво вантажівок упало на 17,7% (до 70,4 тис. одиниць), а автобусів - на 38,5% (до 5,3 тис. шт.).

Більшість підприємств галузі, як і раніше, простоюють. Великі автомобільні концерни підтримують санкції проти Росії та не відновлюють їхню роботу.

Крім того, автозаводи у РФ продовжують зупинятися. Так, з 25 липня і мінімум до 8 серпня не працюватиме ГАЗ - більшість персоналу відправили в корпоративні відпустки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, частину виробничих потужностей ГАЗ вже виставили на продаж - саме там збирали Volkswagen.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: