П'ятниця, 01 квітня 2022 09:54

Україна заарештувала літаки «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днєпр»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, суд арештував 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днєпр» в рамках кримінального провадження, відкритого за заявою держпідприємства «Антонов».

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва, повідомляє юридична фірма «Ілляшев та Партнери», що представляє інтереси держпідприємства.

«Ухвалу було направлено всім компетентним органам у відповідних юрисдикціях. Отже, наразі процедуру виконання цього забезпечувального заходу вже запущено», – зазначив агентству «Інтерфакс-Україна» старший партнер, керівник практики міжнародного арбітражу «Ілляшев та Партнери» Роман Марченко.

Згідно з рішеннями місцевої влади трьом літакам Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Волга-Днєпр» заборонено виліт із Німеччини, одному – з Канади.

Арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів та подальшого відшкодування збитків.

«Росавіація» незаконно надала право компанії, що входить до групи компаній «Волга-Днєпр», видавати сертифікати льотної придатності на «Руслани».

Фактично останніми роками «Волга-Днєпр» видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій», – пояснили в юркомпанії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, літаки підлягають передачі в управління українському Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: