Четвер, 31 березня 2022 08:16

Російський АвтоВАЗ не встояв перед санкціями

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заводи корпорації зупинені через брак компонентів

Економічні санкції за агресію в Україні зупинили багато автомобільних підприємств Росії. Не встояв і АвтоВАЗ, найбільший виробник легкових автомобілів у Росії та Східній Європі. Цілком ймовірно, компанії не вдалося замінити імпортні компоненти, що використовуються в автомобілях Lada.

Тепер підприємство готує спеціальні версії своїх моделей без імпортних деталей. Водночас, компанія продовжує пошуки нових постачальників. Зокрема, домовитися про постачання автоелектроніки планують із китайцями. Раніше її постачальником була німецька компанія Bosch, але якийсь час тому прийом замовлень зупинили.

Варто зазначити, що частина електронних компонентів компанія отримує від вітчизняних постачальників. Наприклад, блоки електронних замків, різні датчики, комбінації приладів для панелей, а також блоки ЕРА-ГЛОНАСС приходять від російської фірми «Ітелма».

Але виробляються вони з імпортних компонентів, а з їх постачанням є проблема. Тобто, і їм росіянам доведеться шукати заміну.

Якщо ситуація не зміниться, на конвеєрі можуть залишити тільки Lada Granta, Lada Largus та Niva Legend з механічними коробками без систем ABS (антиблокувальна система), ESP (електронна система динамічної стабілізації автомобіля) і звичного набору подушок безпеки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, поки що з 4 по 24 квітня АвтоВАЗ відправляє своїх співробітників у «корпоративну відпустку». Потім підприємства концерну перейдуть на чотириднівку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: