П'ятниця, 04 березня 2022 08:59

НБУ запровадив обмеження на операції з валютою

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Національний банк України пояснив, які операції з іноземною валютою доступні сьогодні на території країни

Так, зокрема, продати іноземну валюту можна у працюючих відділеннях банків, в операторів поштового зв’язку та в обмінниках, обмеження відсутні.

Натомість придбання іноземної валюти наразі заборонене.

Зняти з валютного рахунку можна валюту в еквіваленті 30 тис. грн на день без комісій (дозволено з 1 березня 2022 року), та у національній валюті в розмірі 100 тис. грн, попередньо здійснивши продаж валюти з власного рахунку та зарахувавши ці кошти на рахунок в національній валюті (дозволено з 24.02.2022 року).

Продати валюту можна через онлайн-банкінг без обмежень.

Також за межами України можна використовувати платіжні картки для зняття готівки та розрахунків. Обмежень на безготівкові розрахунки за кордоном немає.

Зазначається, що заборонені будь-які операції з використанням російських та білоруських рублів.

Заборонено перекази, зокрема, з використанням картки або іншого електронного платіжного засобу, який випустила платіжна система, що працює в РФ та Білорусі. Також такими картками не можна розрахуватися в Україні: зробити переказ чи платіж чи зняти з них готівку.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, підприємства, які мають спеціальні дозволи та забезпечують виконання мобілізаційних планів, можуть знімати готівкою іноземну валюту без обмежень.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: