Субота, 18 грудня 2021 12:30

Поляки терміново відмінили обов’язковий тест на Covid-19 для водіїв фур

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Польща вирішила відмовитися від тестування на SARS-CoV-2 далекобійників, які в'їжджають через східний кордон

Влада Польщі терміново скасувала вимогу до водіїв вантажівок надавати негативні тести на SARS-CoV-2 при в'їзді в країну з-за меж ЄС.

Президент ZMPD Ян Бучек провів зустріч із міністром інфраструктури Анджеєм Адамчиком. Чиновник запевнив, що прем'єр-міністр Матеуш Моравецький негайно підпише відповідну ухвалу, що звільняє водіїв, які в'їжджають до Польщі зі сходу, від проходження тестів.

Також було заявлено, що після набуття чинності нової ухвали відправлені на карантин водії будуть звільнені від нього.

В результаті було опубліковано Постанову Ради Міністрів від 16 грудня 2021 року, що вносить зміни до Положення про встановлення певних обмежень, наказів та заборон у зв'язку з епідемією (Законодавчий вісник 2021 р., п. 2330), згідно з якими водії, що здійснюють міжнародні перевезення, що перетинають зовнішні кордони ЄС при в'їзді до Польщі, звільняються від обов'язку надавати негативні випробування на SARS-Cov-2.

Вищезазначена умова набула чинності з моменту опублікування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таким чином, зобов'язання надавати негативний тест на SARS-Cov-2 для далекобійників, які прибувають до Польщі з України, Білорусі та РФ, скасовано.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: