Середа, 17 листопада 2021 11:44

Rolls-Royce розпочне виробництво малих ядерних реакторів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Rolls-Royce, британський виробник легкових автомобілів класу люкс, спрямує близько 600 мільйонів доларів на розробку малих модульних ядерних реакторів.

Консорціум приватних інвесторів та уряд Великобританії підтримав Rolls-Royce у розробці невеликих ядерних реакторів для виробництва чистої енергії. В даний час близько 16% електроенергії у Великій Британії виробляється на атомних електростанціях.

Британська інженерна група Rolls-Royce оголосила про створення нового підприємства - Rolls-Royce SMR limited - для розгортання та комерціалізації своєї технології малих модульних реакторів (SMR).

Оголошення надійшло за отриманням фінансування у розмірі 210 мільйонів фунтів стерлінгів (285 мільйонів доларів США) від уряду Великобританії, а також понад 250 мільйонів фунтів стерлінгів приватних інвестицій.

Консорціум SMR у Великій Британії, очолюваний Rolls-Royce, націлений на будівництво 16 реакторів SMR на основі невеликих реакторів з водою під тиском, кожен з генеруючою потужністю 470 МВт.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, невеликі модульні реактори, запропоновані Rolls-Royce, будуть складатися з деталей, які можна буде зібрати на заводах, а потім доставити до місця призначення, що значно полегшить та прискорить будівництво.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: