Четвер, 04 березня 2021 15:35

Суд поставив крапку в суперечці JCB і Manitou

Нагадаємо, як вже розповідав SpecMachinery.com.ua, скандал між виробниками розгорівся в 2017 р. на тлі використання ідентичних функцій, які оптимізують роботу навантажувачів: JCB пред'явив Manitou претензії, які стосуються запатентованої JCB функції EP 2 263 965, яка відключає блокування гідравлічної системи під час руху машини і запобігає передачі неправдивих сигналів про втрату поздовжньої стійкості техніки.

В 2019 році французький суд прийняв сторону британців і заборонив Manitou використовувати EP 2 263 965. Але зі свого боку французький виробник оскаржив це рішення суду і виступив із заявою, в якій зазначає, що: «Рішення застосовується до систем LLMC, вбудованих в деякі моделі техніки Manitou, вироблені і продані до серпня 2017 року. З цього моменту дані моделі були зняті з виробництва і не виготовляються компанією Manitou».

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новий розгляд справи привів до нових висновків: згідно з новою постановою Паризького суду, велика частина вимог щодо Manitou визнана недійсними.

Відповідно до цього рішення, суд повністю визнав недійсною французьку частину одного з двох патентів, що належать компанії JCB. Суд також визнав недійсними більшість претензій по французькій частині другого патенту, що знаходиться в розпорядженні компанії JCB.

Суд постановив, що тільки дві вимоги французької частини другого патенту були порушені трьома моделями обладнання Manitou зі старої конфігурації, яке більш не продається компанією Manitou BF з травня 2017 року.

З огляду на досить залишковий характер порушення, суд зобов'язав Manitou BF виплатити позивачеві суму в 150 тис. євро за завдані збитки, відхиливши позов JCB на відшкодування збитків у розмірі 190 млн євро.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: