Неділя, 25 червня 2023 11:37

Український ринок причепної техніки стрімко зростає

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за підсумками 5 місяців кількість продажів нових напівпричепів в Україні зросла майже у 3 рази.

У травні оператори ринку прицепів передали кліентам на 175% більше техніки, ніж у минулому році. То ж сегмент причепної техніки зростає шаленними темпами і далі.

Лідером українського ринку залишається Schmitz-Cargobull, якому вдалося наростити частку ринку до 22,5% за підсумками 5 місяців. Показники німецького виробника зросли на 367%.

Друге місце у цьому році тримає Bodex, який лише трохи випередив Wielton. Обидва ці виробники значно додали у обсягах продажів і вже реалізували в Україні більше ніж по 200 одиниць кожен.

Драйвером цього року є цистерни, самоскидні-напівпричепи, а також платформи під контейнери та рефрежиратори. Головні клієнти - паливні компанії та аграрії, які продовжують нарощувати парк власних напівприцепів.

Тільки нових цистерн для перевезення палива та інших нафтопродуктів український ринок вже придбав 582 одиниці, причому їх поставили 36 брендів. Зараз на українському ринку присутні майже всі європейські та азійські виробники цієї техніки.

А от стосовно рефрежираторів вибір перевізників був напрочуд одностайний - попитом користуються лише два виробника: Schmitz-Cargobull та Krone. Поставки нових рефрежираторів за 5 місяців зросли майже у 7 разів, у порівнянні з минулим роком.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, постачання будівельних спеціалізованих напівпричепів навпаки знизилися. Зафіксоване падіння обсягів постачань цементовозів, бітумовозів та ін.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: