П'ятниця, 16 червня 2023 12:48

Bosch позбувся заводів із виробництва автокомпонентів у Росії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецька технологічна група Robert Bosch продала заводи з виробництва автокомпонентів у Росії місцевим компаніям – НАМІ та S8 Capital.

НАМІ придбав завод у Самарі, де виробляли системи кермового управління, антиблокувальні системи ABS та системи динамічної стабілізації ESP.

S8 Capital дістався завод з виробництва свічок запалювання та інші майданчики в Енгельсі Саратовської області.

Про угоду з S8 Capital відомо ще з кінця квітня, тоді як про зміну власника заводу Bosch в Самарі Росія повідомила тільки зараз.

«НАМІ скуповує активи світових автовиробників, які залишили Росію після її вторгнення в Україну. Інститут вже придбав заводи, які раніше належали автоконцернам Renault, Nissan та Toyota», – зазначає Reuters.

Ціна угоди з Bosch не розголошується, але НАМІ придбав інші активи за символічну ціну.

Німецька компанія Robert Bosch GmbH у березні 2022 року заявила, що згортає свою діяльність у Росії. Таке рішення компанія ухвалила після того, як Україна заявила про використання Росією деталей Bosch в військовій техніці.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року більшість західних автовиробників зупинили заводи в РФ і заявили про вихід з російського ринку.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, російський автопром зіткнувся із жорстким дефіцитом складного комплектування, значну частину яких випускали іноземні виробники.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: