Субота, 29 жовтня 2022 11:21

Фінський виробник шин Nokian Tyres продав свої активи в РФ і йде з ринку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Nokian Tyres підписала угоду про продаж своїх російських активів ПАТ «Татнєфть» - орієнтовна сума угоди становитиме близько 400 млн євро.

В червні 2022 року Nokian Tyres оголосила, що ініціює контрольований вихід з Росії. Після закриття угоди Nokian Tyres припиняє всі свої операції в Росії, а персонал компанії в Росії перейде до нового власника.

Nokian Tyres працює в Росії з 2005 року. У 2021 році близько 80% легкових шин компанії було вироблено в Росії, а на бізнес-напрямок Росія і Азія припадало близько 20% чистих продажів Nokian Tyres.

Вихід з Росії суттєво вплине на фінансові результати Nokian Tyres.

«Припинення поставок шин з Росії матиме негативний вплив на продажі, особливо в Центральній Європі, протягом наступних двох-трьох років.

Для того, щоб забезпечити постачання своєї продукції, Nokian Tyres продовжує збільшувати потужності на своїх заводах у Фінляндії та США, а також продовжує інвестувати в нові потужності з постачання в Європі», - розповіли в компанії.

В рамках виходу з Росії у другому кварталі 2022 року було зафіксовано знецінення російських активів на суму 280,7 млн євро та списання відстрочених податкових активів у Росії на суму 20 млн євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «через значну невизначеність остаточні наслідки для звітності, включаючи, серед іншого, курсові різниці, можуть бути оцінені лише тоді, коли операція буде належним чином завершена», - пояснили в компанії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: