Вівторок, 03 травня 2022 12:39

Представили повнопривідний туристичний автобус на базі IVECO Trakker

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, катарська туристична компанія Doha Bus використовує для турів піщаними дюнами вражаючий автобус, виготовлений за індивідуальним замовленням на шасі вантажівки IVECO Trakker 4×4.

Як відомо, позашляхове шасі IVECO Trakker є справжнім конкурентом таких відомих вантажівок як Mercedes Benz Unimog, Zetros або повнопривідних MAN.

Про це, мабуть, і подумали катарці, коли вирішили замовити транспортний засіб для перевезення невеликої групи туристів пустельною місцевістю. Замовлення було виконано австралійською фірмою, яка вже має досвід переробки шкільних автобусів у екзотичні пасажирські машини.

За основу пустельного автобуса було взято шасі від вантажівки IVECO Trakker 4×4, яка брала участь у гонках Дакар 2016 року. Транспортний засіб комплектується 7,9-літровим двигуном екологічного стандарту Євро-5, 16-ступінчастою механічною коробкою передач ZF та роздавальною коробкою ZF-Steyr VG1600.

Ведучі мости Sisu оснащені блокуванням диференціалів та екіпіровані сільськогосподарськими шинами низького тиску від шведської компанії Trelleborg AB. Ці колеса дозволяють мінімізувати тиск транспортного засобу на грунт, і в результаті отримати відмінну прохідність на піску.

Взагалі такі шини можна зустріти у популярних у США монстр-траків, так що даний катарський туристичний автобус цілком можна назвати монстр-бусом.

Також можна сказати, що пасажирська машина відмінно збалансована і стійка завдяки низько розташованому центру тяжіння.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у салоні автобуса встановлено 38 посадкових крісел. Також є кондиціонер, холодильник для прохолодних напоїв та кавоварка.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: