Вівторок, 16 листопада 2021 11:43

У Львові буде найвища в Україні вартість проїзду у громадському транспорті

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вартість разового квитка при оплаті готівкою становитиме 15 гривень. Це наразі найдорожче в Україні.

Львівська міськрада готує чергове підвищення тарифів на проїзд у міському громадському транспорті. На цьому етапі проект нових тарифів у статусі регуляторного акту виставлено на громадське обговорення.

У тому разі, якщо цей проект буде схвалено, а потім за нього проголосують депутати міської ради, то за низкою параметрів вартість проїзду у Львові стане найвищою в Україні.

Тарифи будуть різними для мешканців Львова та гостей міста.

Стандартна вартість проїзду разовим квитком залишається незмінною - 10 гривень. При цьому разовий квиток дасть можливість зробити пасажирові одну безкоштовну пересадку протягом 40 хвилин.

Але можливість пересадки та базова вартість дійсні лише при оплаті в електронній безготівковій формі. Ці тарифи діятимуть для трамваїв, тролейбусів та муніципальних автобусів.

Разовий квиток при оплаті готівкою та при його придбанні у водія коштуватиме 15 гривень – і саме за цим параметром львівський громадський транспорт стане найдорожчим в Україні.

Перевезення багажу чи великогабаритного вантажу коштуватиме 10 гривень.

Штраф за безквитковий проїзд чи непровалідований квиток – 200 гривень.

Вартість проїзних квитків для мешканців Львова та передмість, які купили транспортні картки, студентів та школярів, буде наступною:

- проїзний на 30 днів – 420 грн.

- проїзний на 90 днів – 1200 грн.

- проїзний на 180 днів – 2200 грн.

- проїзний на 365 днів – 3650 грн.

- студентський проїзний за картою "Леокарт" на 30 днів - 210 грн.

- студентський проїзний за картою "Леокарт" на 180 днів - 1100 грн.

Туристичні проїзні квитки (абонементи):

- на 1 день – 35 грн.

- на 2 дні – 60 грн.

- на 3 дні – 80 грн.

- на 7 днів – 200 грн.

Школярі матимуть змогу отримати квиток на 60 безкоштовних поїздок на місяць у період навчального року. Під час літніх канікул школярі оплачуватимуть разові та проїзні квитки на загальних підставах.

Інші пільгові категорії пасажирів, зокрема пенсіонери за віком, отримуватимуть квиток на 60 безкоштовних поїздок на місяць.

Усі пільгові, студентські та шкільні квитки фактично будуть доступні лише для мешканців Львова за картою «Леокарт». І лише вони зможуть суттєво заощадити при купівлі проїзних.

Пільговики, пенсіонери, студенти та школярі з інших міст оплачуватимуть проїзд в електротранспорті на загальних підставах.

Водночас, цей проект уже передбачає введення в експлуатацію електронного квитка як тарифної системи для автоматизованої системи оплати, при якій оплата готівкою вже стає винятком із правила.

Перевізники, насамперед муніципальні - ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівське АТП №1» отримуватимуть кошти не від кожного перевезеного пасажира, а фіксовану оплату за транспортну роботу.

Це означає, що перевізник повинен жорстко дотримуватись розкладу руху, забезпечувати зазначену в договорі кількість і тип рухомого складу на маршруті - і отримувати оплату тільки при виконанні даних основних умов.

Перевізники отримуватимуть оплату за наступним розрахунком за одну одиницю рухомого складу:

- трамвай – 82 грн/км

- тролейбус – 72 грн/км

- автобус великої місткості – 48 грн/км

- автобус середньої чи малої місткості – 29 грн/км

Систему електронного квитка у Львові впроваджують коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на суму в 11 мільйонів євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загальна вартість проекту електронного квитка у Львові разом із обслуговуванням протягом двох років – 11,5 мільйонів євро.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: