Вівторок, 12 жовтня 2021 10:48

В Ісландії представили позашляховий автобус для екстремальних подорожей

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, туристична компанія із Ісландії Sleipnir Tours відрізняється не тільки організацією екстремальних турів, але й наявністю незвичайної техніки.

Одна із них - позашляховий автобус на базі пожежної машини, що обладнаний двигуном потужністю у 850 к.с. (633 кВт). Концепція позашляхового автобуса була реалізована механіком А. Оскарссоном, який створив гібридну модель на базі різної техніки.

Автобус довжиною 15 метрів, шириною 3,5 метри та висотою 4,2 метри, обладнаний чотирма вісями з колесами діаметром у 2 метри. Проект автобуса зайняв близько чотирьох років з бюджетом понад півмільйона доларів.

Конструкція позашляхового автобуса містить передню частину від Volvo FMX, шасі і кузов переобладнано з американської пожежної машини E-One, часткові елементи взяті від MAN, у якості двигуна використано потужний промисловий агрегат об’ємом 18 літрів від Caterpillar та автоматичною коробкою Allison.

Максимальна швидкість автобуса складає 60 км\годину, проте середня швидкість не перевищує 15 км\годину. Автобус легко долає вулканічні схили, ущілини, сніжні замети завдяки потужному двигуну та централізованій системі контролю тиску повітря у шинах.

Незвичайний автобус може перевезти до 48 пасажирів. Великі панорамні вікна, шкіряний салон, туалет, акустична система, вбудований гриль створюють комфорт для пасажирів. Втім, серед недоліків автобуса – великий розхід палива 45 літрів на сто кілометрів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у парку компанії також можемо спостерігати інші переобладнані позашляхові автобуси на базі військового MAN HX або Tatra Phoenix з кабіною DAF. Це менш потужніший варіант автобуса з 13-ти літровим двигуном Paccar та трансмісією Allison для менш екстремальних маршрутів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: