Понеділок, 13 вересня 2021 11:45

В Миколаєві презентували нові вітчизняні тролейбуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в день міста, в Миколаєві презентували перші нові тролейбуси з великої партії, закуплені за кредитом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

У Миколаєві до Дня міста, який відзначають 11 вересня, приурочили презентацію перших 10 нових тролейбусів «Дніпро-Т203».

Тролейбуси закупили в рамках кредиту ЄБРР. Сума кредиту - 20 мільйонів євро, які взяті на 13 років під 6% річних, за що раніше проголосував міськрада Миколаєва.

Всього закуповують 60 тролейбусів. 40 з будуть «звичайними», ще 20 - з автономним ходом від акумуляторів на приблизно 15 кілометрів. Тролейбуси повністю з низькою підлогою, мають кондиціонери салону та системи підрахунку кількості пасажирів в салоні.

Тендер завершився в листопаді 2020 року. Переможцем стала компанія ТОВ «Торговий дім «Літан». Вона відома як постачальник тролейбусів «Дніпро», які збираються на «Південмаші» на основі кузовів білоруського Мінського автозаводу МАЗ-103 і МАЗ-203 з електронікою молдавської компанії «Інформбізнес».

Раніше ця компанія вигравала міжнародні тендери на поставку тролейбусів за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку в різних містах України, а також неодноразово вигравала різні муніципальні тендери на постачання тролейбусів.

До 2008 року ця компанія постачала тролейбуси виробництва «Південмашу» під маркою «ЮМЗ».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, першу партію тролейбусів зібрали на заводі в Дніпрі ще в середині серпня, після чого випробували і доставили до Миколаєва.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: